Tarotkaarten, orakelkaarten en inzichtkaarten als hulp bij de ontwikkeling van je persoonlijk leven.

We hebben in onze winkel een interessante collectie kaarten die je kunnen helpen bij de ontwikkeling van je persoonlijk leven. Omdat die ontwikkeling er voor iedereen anders uitziet en ieder zijn of haar eigen weg moet gaan, zal de keuze ook heel persoonlijk zijn. We begeleiden je graag bij de keuze uit ons aanbod tarotkaarten, orakelkaarten en inzichtkaarten.

 

Tarotkaarten

De oorsprong van de tarot is met mysterie omgeven al doen verschillende verhalen over de herkomst de ronde. In de dertiende eeuw duikt het tarot kaartspel voor het eerst op in Europa. De tarotkaarten zijn, met hun sterke symboliek, zeer geschikt om als waarzegkaarten te gebruiken.


De tarot bestaat uit 78 kaarten. De 22 kaarten van de grote Arcana vormen het hart van de tarot. Zij vertegenwoordigen de grote thema's in het leven. Daarnaast zijn er nog 56 kaarten van de kleine Arcana. Die staan voor de gebeurtenissen van alledag.

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende tarotdecks in omloop. Al die tarotkaarten geven op hun eigen manier invulling aan de symboliek en betekenis die aan de tarot wordt toegekend. De meeste van die tarotdecks zijn geïnspireerd door de twee bekendste kaartendecks: de Rider-Waite tarot en de Crowley-tarot die door de bekende occultist Aleister Crowley bedacht is. We hebben in onze tarotwinkel in Eindhoven een mooie collectie. Je vindt er o.a. de volgende tarotdecks: Rider Waite, Osho Zen, Crowley, etc

 

Madame Lenormand waarzegkaarten

De ogenschijnlijk eenvoudige kaarten van Madame Lenormand zijn over de gehele wereld een begrip. De 36 waarzegkaarten zijn geënt op de gewone speelkaarten. Marie Anne Lenormand was een Française die onder de naam 'Madame Lenormand' aan het begin van de negentiende eeuw bekendheid verwierf door via kaarten de toekomst te voorspellen (vaak ook aan vooraanstaande personen).
Haar kaarten worden nog altijd veel gebruikt.

 

Osho Zen Tarot

Een tarotdeck dat helemaal afwijkt van alle andere decks, is de Osho Zen Tarot. Dit tarotdeck is gebaseerd op gedachten, uitspraken en ideeën van de Indiase goeroe Osho, vroeger bekend als Bhagwan.
De Osho Zen Tarot lijkt nauwelijks op de traditionele tarotdecks. Zo hebben de kaarten bijvoorbeeld een volkomen andere betekenis. Daarnaast kent de Zen Tarot in totaal 79, in plaats van 78 kaarten. 'De Meester', met daarop een afbeelding van Osho, is aan het deck toegevoegd. Wel is vastgehouden aan de indeling tussen grote en kleine Arcana.

 

Orakelkaarten, waaronder Doreen Viritue Orakelkaarten

Orakels worden al duizenden jaren lang gebruikt om antwoord te krijgen op grote en kleine levensvragen. We hebben in onze winkel heel veel Orakel kaarten te koop met elk hun eigen energie en daarbij behorende boodschap. Kies uit o.a. I Tjing, runen of Doreen Virtue.


Doreen Virtue is spiritueel psycholoog en heeft verschillende psychologische klinieken opgericht. Zij is in Nederland voornamelijk bekend van haar engelen-orakelkaarten en boeken en werkt in de boeken en kaarten met engelen en heiligen.
De kaarten kunnen gebruikt worden als orakel, om antwoord te krijgen op je vragen of om inzicht in je huidige situatie te krijgen. En natuurlijk als steun en referentiepunt in je spirituele zoektocht.
Doreen Virtue orakelkaarten zijn de afgelopen jaren terecht zeer populair geworden. Het zijn schitterende kaarten, ieder met een uniek thema.

Een paar voorbeelden:

  • Aartsengel Rafael Orakelkaarten. Deze kaarten doen de boodschappen van Aartsengel Rafaelgoed uitkomen. Aartsengel Rafaelis een geliefde en krachtige beschermer, en een betrouwbare gids.
  • Aartsengel Michael Orakelkaarten. Aartsengel Michaël geeft je helderheid en aanwijzingen over jouw missie of hogere doel in je leven.
  • Boodschappen van de Engelen. De perfecte kaarten voor een 'Engelenreading', je zult versteld staan van de diepe antwoorden op je vragen.
  • Engelen en Heiligen. Kaarten waarmee je gemakkelijk boodschappen en leiding ontvangt van favoriete heiligen, zoals Moeder Theresa, Franciscus van Assië, Moeder Maria en vele anderen.

 

Inzichtkaarten

Het principe van de inzichtkaarten berust op de overtuiging dat er geen toeval bestaat.
Als je een kaart trekt, dan is dit geen willekeurige kaart, maar een kaart die op dat moment perfect past in jouw bewustwordingsproces.
De kaarten zullen een bron van inspiratie, troost en vertrouwen zijn in jouw leven, en kunnen een leidraad zijn bij elke stap die je zet op jouw spirituele pad.


Zo kunnen de kaarten je wellicht wijzen op een kwaliteit van jezelf die je nog sterker kunt ontwikkelen. Of je ervaart de kaarten als confronterend doordat ze je een dieper, spiritueel perspectief bieden op de uitdagingen in jouw leven.

We hebben veel verschillende inzichtkaarten in onze winkel, zodat je altijd een kaartsoort kunt kiezen die bij je past.

 

We maken je, bij een bezoek aan onze winkel in Eindhoven, graag wegwijs in deze fascinerende wereld. Vanuit onze eigen kennis en ervaring adviseren we je graag bij jouw keuze. Je bent van harte en welgemeend welkom.

 

Naast de hierboven genoemde kaarten hebben we ook een mooie collectie spirituele kaarten.

 

Ook in onze webwinkel hebben we kleine selectie uit de collectie opgenomen, ideaal voor als je niet naar de winkel kunt komen omdat je te ver weg woont of anderszins niet kunt.