Levensbeschouwelijke stromingen en tradities

Veel van de artikelen die je in onze winkel vindt, hebben hun wortels in een van de spirituele levensbeschouwelijke stromingen of tradities. Bij het samenstellen van ons assortiment werden wij o.a. geïnspireerd door de volgende stromingen en tradities:

 

Sjamanisme

Sjamanisme is een van de oudste (en misschien wel de oudste) spirituele stromingen op aarde. We hebben in onze winkel in Eindhoven diverse artikelen die je kunnen ondersteunen bij je sjamanistische verkenningen. Zoals bijvoorbeeld smudgekruiden, smudgeschelpen en smudgeveren voor het smudgen, sjamanentrommels en sjamanendrums, traditionele Indian rattles en boeken over sjamanisme. Lees meer over sjamanisme...

 

Boeddhisme

Het boeddhisme is een van de grote levensbeschouwelijke stromingen. Vanuit het oorsprongsland Nepal heeft het zich eerst over grote gedeelten van Azië verspreid (vaak wel met lokale varianten en met opname van lokaal al aanwezige religies) en de laatste tientallen jaren ook over de westerse wereld.


Boeddhistische beelden
Ook al is het boeddhisme officieel geen godsdienst, toch hebben mensen het zinvol en troostend gevonden om zich met hun gebeden en aandacht tot een beeltenis te richten. In onze winkel hebben we een mooie collectie boeddhistische beelden zoals Boeddhabeelden, Yoghiman (orang malu), lachende dikke Boeddha, Guanyin of Avalokiteshvara en Tara in verschillende materialen en in diverse variaties. Meer over onze boeddhistische beelden


Boeddhistische kleine meubeltjes

Het boeddhisme kent een lang traditie van meditatie en bezinning en hierbij worden vaak speciale meubeltjes gebruikt. Wij hebben een wisselende collectie boeddhistische kleine meubeltjes in verschillende uitvoeringen en materialen. Tot de vaste collectie behoren een mooi assortiment mediatiekussens en meditatiebankjes.


Diverse boeddhistische artikelen voor ceremonies
Bijna alle voorwerpen die in het boeddhisme gebruikt worden (zowel tijdens ceremonies als in de dagelijkse praktijk) hebben een onmiskenbaar boeddhistisch karakter. We hebben een ruime keuze artikelen zoals wierookvaatjes, gebedsmolens uit Tibet, Tibetaans zilver altaarschaaltjes, Mala gebedssnoeren, Tibetaanse hangers, zilveren kalachakra hangers. Meer over de verschillende boeddhistische artikelen

 

Hindoeïsme

We hebben in onze winkel een bescheiden, maar mooie collectie hindoeïstische godenbeelden. Onze beelden komen uit India en Nepal, worden door lokale ambachtslieden gemaakt. Naast beelden hebben we in onze winkel in Eindhoven nog diverse andere artikelen van het Indische subcontinent. Lees verder over ons assortiment

 

Spiritualiteit

Het begrip spiritualiteit gebruiken we meestal voor alles te maken heeft met religie of bovennatuurlijke krachten, maar de nadruk ligt op de persoonlijke innerlijke ervaring op het contact maken met jezelf. In onze winkel in Eindhoven hebben we veel artikelen die je kunnen helpen op jouw spirituele weg. Zoals boeddhistische beelden, mineralen en edelstenen, sieraden, boeken en kaarten, smudgen, kruiden, kruidenmengsels en wierook, engelen, spirituele muziek en meditatie cd's. Meer over onze producten die je kunnen helpen bij je spirituele zoektocht.

 

Omdat we zelf een grote affiniteit met deze stromingen hebben, kunnen wij je prima adviseren bij je eerste stappen én bij je vervolgstappen op dit fascinerende pad. We wisselen graag met je van gedachten.


In onze webwinkel hebben we een mooie doorsnede uit onze collectie opgenomen, ideaal voor als je niet naar de winkel kunt komen omdat je te ver weg woont of anderszins niet kunt.