Boeddhistische kleine meubeltjes

Het boeddhisme is een van de grote levensbeschouwelijke stromingen. Vanuit het oorsprongsland Nepal heeft het zich eerst over grote gedeelten van Azië verspreid (vaak wel met lokale varianten en met opname van lokaal al aanwezige religies) en de laatste tientallen jaren ook over de westerse wereld.

 

De term Boeddha verwijst naar een niveau van bewustzijn (het is geen titel) en eigenlijk ook niet naar een historisch persoon. Een Boeddha is iemand die een complete en volledige verlichting gerealiseerd heeft. Toch spreken we vaak over Boeddha als een persoon. We bedoelen dan de stichter van het boeddhisme, Siddhartha Gautama Boeddha, geboren in Lumbini in Nepal, die geleefd zou hebben van 563 tot 486 voor Christus.

 

Het boeddhisme kent een lang traditie van meditatie en bezinning en hierbij worden vaak speciale meubeltjes gebruikt.

 

Meditatiekussens en mediatiebankjes

In onze winkel in Eindhoven hebben we een wisselende collectie boeddhistische kleine meubeltjes in verschillende uitvoeringen en materialen.

Tot de vaste collectie behoort een mooi assortiment mediatiekussens en meditatiebankjes. De meditatiekussens zijn er in tal van uitvoeringen, zowel rond als halfrond, in verschillende uni-kleuren, maar ook met een symbool van een van de chakra’s of andere boeddhistische symbolen om zo je meditatie extra te ondersteunen.

 

Kleine meubeltjes uit India en Nepal

Daarnaast hebben we regelmatig bijzondere kleine meubeltjes uit India en Nepal. Het assortiment wisselt van tijd tot tijd. We nodigen je daarom hartelijk uit om regelmatig in onze winkel in Eindhoven binnen te lopen en te ontdekken wat er nu weer voor moois is.

 

Een selectie van de meditatiekussens en meditatiebankjes vindt je uiteraard wel in onze webwinkel, handig voor als je wat verder weg woont of om een andere reden niet naar de winkel kunt komen.