Wierook uit Japan, bekend om de zachte geur, rookt minder.

Wierook is een mengsel van aromatische organische stoffen, dat aangestoken kan worden en dan een aangename geur verspreidt. De oorspronkelijke betekenis van het Nederlandse woord wierook is "wijrook" (rook om te wijden).

 

Wierook werd hoogstwaarschijnlijk aanvankelijk gebruikt om kwalijke geuren (bijvoorbeeld van dieroffers) te maskeren, maar daarnaast werd het zeker ook gebruikt als reukoffer. Een reukoffer had tot doel de goden gunstig te stemmen. De geur en het gebed stijgen met de rook omhoog.

 

De Japanse wierook kent al een lange geschiedenis. Samen met de invoering van het boeddhisme (in de 6e eeuw) komt ook de wierook naar Japan. Maar, ondanks dat het dezelfde bron heeft, is de Japanse wierook heel verschillend van bijvoorbeeld de Indiase. Want in tegenstelling tot de Indiase wierook, heeft de Japanse wierook geen kern van bamboe. Het wierookstokje brandt daardoor helemaal op, rookt minder en staat bekend om zijn zachte geur. De belangrijkste bestanddelen zijn agarwood en sandelhout.

 

Wierook branden is niet iets wat je zo maar even doet, je moet het met aandacht doen. In Japan is het branden tot een ware kunst verheven. Het staat bekend onder de naam Kodo, de weg van de geur. Het wordt ook wel eens 'luisteren' genoemd, omdat de afgewogen samenstelling rechtstreeks tot het hart 'spreekt'.

 

We hebben in onze winkel in Eindhoven een mooie collectie wierook uit Japan, waarin je verschillende geuren vindt. Afhankelijk van je toepassing en persoonlijke voorkeur kies je de wierook die het beste bij je past. We vertellen je er graag meer over.


En ook in onze webwinkel vindt je een ruime keuze uit Japanse wierook.

 

Om het branden van wierook in de juiste sfeer (en veilig) te laten verlopen, kunnen we je verschillende wierookhouders en wierookbranders aanbieden. In onze winkel en in de webwinkel vindt je een ruime keuze.