Smudgen, kruiden, kruidenmixen en wierook

In onze inspirerende winkel vindt je een breed assortiment kruiden, kruidenmixen en wierook voor het reinigen van ruimtes en lichamelijk en geestelijk welbevinden. Plus natuurlijk alles wat je daarbij nodig hebt. Kom inspiratie opdoen in onze winkel in Eindhoven, hier vindt je vast een globaal overzicht. De aparte pagina's geven je uitgebreide informatie. En als je vragen hebt, kun je ons natuurlijk altijd bellen of mailen. De gegevens vindt je op de pagina Contact.

 

Smudgen

De term smudgen is afkomstig van de Native Americans die diverse speciale kruiden zoals salie en sweet grass, maar ook houtsoorten zoals ceder en palo santo wood verbranden en met de vrijgekomen rook mensen en ruimtes reinigen. De zuiverende rook wordt verspreid met een smudgeveer. Je vindt in onze winkel een groot assortiment. Meer informatie over smudgekruiden plus natuurlijk ook smudgeveren en smudgeschelpen.

 

Kruiden en kruidenmixen

In onze inspirerende winkel in Eindhoven hebben we een ruime keuze in kruiden (zoals Patchouli blaadjes, rozenblaadjes, jeneverbes, tonka bonen) en kruidenmixen. De magische krachten die in planten en kruiden opgesloten zit, werden al heel vroeg door mensen onderkend en gewaardeerd. Planten bevatten energie uit de oerbron van leven. Deze energie is de kracht die je terugvindt in tal van religies, van alle tijden en van alle culturen. Een overzicht van de kruiden en kruidenmixen die we aanbieden.

 

Kruidenbranders voor het branden van kruiden en kruidenmixen

De meeste kruiden geven hun kracht en geur pas vrij als ze (beheerst) gebrand worden. Tijdens het zuiverend brandproces komt alle energie die in de kruiden opgeslagen is beschikbaar, ook komen dan alle werkzame geuren tot je. Voor het goed en respectvol branden van kruiden en kruidenmixen is een speciaal kruidenbrandertje of kruidenoventje noodzakelijk. Lees verder voor meer informatie...

 

Essentiële olie voor aromatherapie

Essentiële olie wordt ook wel aromatische, vluchtige of etherische olie genoemd. De essentiële of etherische oliën zijn vluchtige oliën gewonnen uit planten. Geurige essentiële oliën kunnen verdampt worden in een aromalampje of met behulp van een aromasteentje. Daarnaast kunnen essentiële oliën vermengd worden met een neutrale massage olie, badolie of bodymilk. Omdat essentiële oliën zeer geconcentreerd zijn, zijn enkele druppels vaak meer dan voldoende. Uitgebreide informatie over essentiële oliën.

 

Aromaverdampers en aromabranders

Geurige essentiële (of etherische) oliën worden veel toegepast in de aromatherapie. Om de weldadige geuren goed los te laten komen, is het noodzakelijk dat de olie, gemengd met water, verneveld of verdamp wordt. In onze winkel in Eindhoven heb je de keuze uit Aromavernevelaars, aromaverdampers en aromabranders voor aromatherapie. Hier een overzicht van ons aanbod.

 

Wierook uit India

Wierook is een mengsel van aromatische organische stoffen, dat aangestoken kan worden en dan een aangename geur verspreidt. India heeft een lange traditie in het produceren van wierook, een traditie die duizenden jaren terug gaat. De verschillende Indiase wierook soorten hebben een heel eigen geur die niet vergelijkbaar is met de andere wierookgeuren. Lees meer over de verschillende wierooksoorten uit India.

 

Wierook uit Japan

Samen met de invoering van het boeddhisme komt ook de wierook naar Japan. Maar de Japanse wierook is heel verschillend. Want in tegenstelling tot de Indiase wierook, heeft de Japanse wierook geen kern van bamboe. Meer over de verfijnde wierook uit Japan.

 

Wierook uit Tibet en Nepal

Tibetaanse wierook wordt met de hand gemaakt volgens eeuwenoude recepten van bloemen , bladeren , kruiden en wortels uit de Himalaya. Er worden uitsluitend natuurlijke, zuivere grondstoffen gebruikt, zodat de rook probleemloos ingeademd kan worden. Meer over de wierook uit Tibet en Nepal.

 

Indiaanse wierook

De 'wierook' zoals de Indianen (zowel van Noord-Amerika als van Zuid-Amerika) die kennen wijkt sterk af van de wierook zoals we die kennen uit het Verre Oosten en het Midden Oosten. Wordt de wierook uit het Oosten vooral gebruikt om een goede sfeer te scheppen, de wierook van de Indianen wordt gebruikt om met de vrijgekomen rook mensen en ruimtes reinigen, het z.g. smudgen. Een overzicht van de Indiaanse wierook.

 

Wierookbranders

Het branden van wierook moet met de juiste intentie en de juiste instelling gebeuren. Om het branden in de juiste sfeer te laten verlopen, kunnen we je verschillende wierookhouders en wierookbranders aanbieden.

 

Kruidenkaarsen, affirmatiekaarsen en andere kaarsen

Kaarsen worden in veel levensbeschouwelijke stromingen gebruikt bij het uitvoeren van ceremonies. Het branden van kaarsen zorgt altijd een speciale, gewijde sfeer. Daarmee kun je je eigen viering creëren. Daarom hebben we vele soorten kaarsen in ons assortiment.

 

Kom inspiratie opdoen in onze winkel in Eindhoven. En als je vragen hebt, kun je ons natuurlijk altijd bellen of mailen. De gegevens vindt je op de pagina Contact.

 

Webwinkel

In onze webwinkel vindt je een groot gedeelte van ons assortiment. Perfect om eens rustig rond te snuffelen of om je keuze te maken als je wat verder van Eindhoven af woont of om andere redenen niet kunt komen.