Klankschalen uit Nepal, een mooi assortiment in de klankschalenwinkel in Eindhoven

Klankschalen zijn muziekinstrumenten in de vorm van een schaal (of kom), meestal vervaardigd uit een legering van metalen zoals koper en tin (brons), met daarnaast een klein percentage (1-2 % in totaal) aan zink, lood, ijzer, aluminium en/of nikkel.
De verschillende variaties in afmeting, wanddikte en samenstelling maken dat de klankschalen van elkaar verschillen in toonhoogte, vibratie en boventonen. Waardoor ze ieder een eigen karakter hebben. En een eigen helende werking.

 

Bronzen klankschalen uit Nepal

Klankschalen zijn afkomstig uit de boeddhistische gebieden in de verschillende staten in de Himalaya, Nepal zou het oorsprongsland van de klankschalen zijn. Volgens de overlevering hebben de Nepalezen al van oudsher hun schalen vervaardigd uit brons omdat er hoog in de bergen wel metaalertsen voorhanden waren, maar geen klei (waarvan ze potten zouden kunnen bakken).

 

Kom Nepalese klankschalen ervaren (en kopen) in de klankschalenwinkel in Eindhoven

Wij voeren een mooi assortiment Nepalese klankschalen, in diverse diameters, vervaardigd uit brons. Om een klankschaal verantwoord te kunnen kiezen, moet je eigenlijk het geluid van de verschillende klankschalen met elkaar vergelijken en de resonanties ervaren. De vibratie van de klankschaal moet 'passen' op jouw eigen innerlijk, het is een heel persoonlijke keuze. Uiteraard kun je de klankschalen in alle rust in onze klankschalenwinkel in Eindhoven ervaren. In onze webwinkel krijg je al vast een voorproefje, maar het assortiment in de winkel is uitgebreider.

 

Het geluid van de klankschaal ontstaat door het aan te slaan met een slagstok. Een mooiere (en subtielere) methode is de stok langzaam over de bovenrand te laten gaan waardoor er een intens klankeffect ontstaat. Goed gemaakte klankschalen kennen veel boventoonresonanties met specifieke zwevingen (uiteraard afhankelijk van de legering).

 

Toepassing van klankschalen

De rustgevende klanken en de diepe resonanties van de klankschalen zijn ideaal voor toepassing bij meditatie en heling. In de klankschaaltherapie zorgen de vibraties van de Nepalse klankschalen voor diepgaande ontspanning op lichamelijk en geestelijk niveau.