Wierook uit Tibet en Nepal zoals bijvoorbeeld Himalaya Mountain wierook.

Wierook is een mengsel van aromatische organische stoffen, dat aangestoken kan worden en dan een aangename geur verspreidt. De oorspronkelijke betekenis van het Nederlandse woord wierook is "wijrook" (rook om te wijden).

 

Wierook werd hoogstwaarschijnlijk aanvankelijk gebruikt om kwalijke geuren (bijvoorbeeld van dieroffers) te maskeren, maar daarnaast werd het zeker ook gebruikt als reukoffer. Een reukoffer had tot doel de goden gunstig te stemmen. De geur en het gebed stijgen met de rook omhoog.

 

Tibetaanse wierook is wierook die gebruikt wordt in het Tibetaans boeddhisme in Tibet, Nepal en Buthan. Het wordt met de hand gemaakt volgens eeuwenoude recepten van bloemen, bladeren, kruiden en wortels uit de Himalaya, tot soms wel 30 ingrediënten.

 

Er worden uitsluitend natuurlijke, zuivere grondstoffen gebruikt, zodat de rook probleemloos ingeademd kan worden. Bij de Tibetaanse wierook is dat ook juist de bedoeling. In de Tibetaanse geneeskunde wordt aan wierook immers geneeskracht toegedicht. Deze behandelingen staan beschreven in het basiswerk Vier Tantra's (Tibetaans: rGyudbzhi), dat bestaat uit de boeken Worteltantra, Tantra van verlichting, Tantra van instructies en Slottantra. Wierook in de Tibetaanse geneeskunde is een onderdeel van de vijf elementen: vuur, aarde, metaal, water en hout.

 

We hebben in onze winkel in Eindhoven een mooie collectie wierook uit Tibet en Nepal, waaronder Himalaya Mountain wierook. Afhankelijk van je toepassing en persoonlijke voorkeur kies je de wierook die het beste bij je past. We vertellen je er graag meer over.


En ook in onze webwinkel vindt je een ruime keuze uit Tibetaanse wierook.

 

Om het branden van wierook in de juiste sfeer (en veilig) te laten verlopen, kunnen we je verschillende wierookhouders en wierookbranders aanbieden. In onze winkel en in de webwinkel vindt je een ruime keuze.