Oceandrums, sjamanendrums en sansula’s, enkele voorbeelden van de slaginstrumenten in ons programma

Oceandrums

Een oceandrum is een platte trommel of een mand gevuld met zaden en bespannen met een vel. Je draait de oceandrum rond waardoor je zelf het geluid van de zee kunt maken (je trommelt er bij voorkeur niet op). Door je draaiing te variëren kun je jouw zee afwisselend laten klinken als op een lenteochtend, als op een onstuimige herfstdag of tijdens een stille wintermiddag. En afhankelijk van de gekozen zaden als rollende steentjes, schuivende schelpjes of stuivend zand.


Dit geluid van de oceandrum kan je helpen bij meditatie, klankheling, rituelen of ontspanning.
We hebben regelmatig oceandrums in verschillende afmetingen in onze winkel in Eindhoven. Neem gerust de tijd om de oceandrum die bij jouw past, uit te zoeken.

 

Sjamanendrums

Een sjamanendrum is uitdrukkelijk wel gebouwd om er op te trommelen. Je kunt hem gebruiken om voor jezelf de drukte van de dag weg te laten vloeien, maar vaker zal de sjamanendrum gebruikt worden voor rituelen, ceremonies of drumcirkels.
De sjamanendrum brengt je in een verhoogde staat van concentratie, daardoor krijgt alles wat wordt gedacht of uitgesproken, een sterkere lading.


Sjamanendrums zijn er met een enkel vel of met aan beide kanten een vel.
De klank wordt bepaald door de afmetingen van de drum, de houtsoort en het soort vel (plus de dikte en de preparering daarvan).
Ook van sjamanendrums hebben we regelmatig verschillende uitvoeringen op voorraad, zodat er praktisch altijd een instrument zal zijn dat goed aansluit bij je wensen.

 

Indian rattles en guiros

Natuurlijk worden onze slaginstrumenten niet alleen maar gebruikt bij meditatie of rituelen. We hebben ook een mooi assortiment ritme-instrumenten (zoals traditionele Indian rattles en guiros) die gebruikt worden om zelf of in een groep de helende werking van ritmes te ervaren.

 

Sansula (of duimpiano)

Een sansula is een duimpiano gemonteerd op een membraan; een ovaal trommeltje dat fungeert als klankkast met op het vel een houten blokje met metalen toon-tongen. De Sansula is heel makkelijk te spelen.

De standaard Sansula (ook wel duimpiano) kent de stemming: a', c'', c', a', a, f', e', e'' en b'. Wanneer je de Sansula tijdens het spelen op een plat oppervlak op en neer beweegt ontstaat er een soort van wah-wah effect.

 

Al onze instrumenten selecteren we op kwaliteit omdat we willen dat de bezoekers aan onze winkel in Eindhoven zich kunnen concentreren op geluid (en wat dat met hen doet) en zich geen zorgen hoeven maken over technische aspecten.

 

Webwinkel

In onze webwinkel vindt je een groot gedeelte van ons assortiment. Perfect om eens rustig rond te snuffelen of om je keuze te maken als je wat verder van Eindhoven af woont of om andere redenen niet kunt komen.