Muziekinstrumenten uit Noord-Amerika, zoals indiaanse fluiten van High Spirits.

Wij hebben een toepasselijke collectie muziekinstrumenten uit Noord-Amerika, waaronder buitengewoon mooie indiaanse fluiten die we zelf importeren. Al vrijwel meteen na de opening van onze winkel in Eindhoven in 1997, stonden we bekend als 'de indianenwinkel'. Zeker in de begintijd lag in het assortiment de nadruk op artikelen van de indiaanse volken uit Noord-Amerika. In de loop der jaren is het assortiment enorm uitgebreid, maar toch hebben de indiaanse voorwerpen nog een speciale plaats in ons hart.

 

Bijzondere indiaanse fluiten

De indiaanse fluit is een van de oudste muziekinstrumenten die ook nu nog steeds bespeeld wordt. Omdat wij persoonlijk een bijzondere affiniteit hebben met de indiaanse leefwereld, hebben we er ook veel werk van gemaakt om deze traditioneel geïnspireerde fluiten te importeren. Fluiten waarin de ziel van de maker voelbaar en hoorbaar is, fluiten waarmee je als vanzelf verbinding maakt met je innerlijke wereld.
Het resultaat is een serie fluiten met een mooie, warme toon, vooral omdat als houtsoort praktisch altijd red ceder gebruikt wordt.

 

Wij hebben in onze winkel vooral de bijzonder mooie Indiaanse fluiten van High Spirits (Amerika – Arizona). De maker (Odell Borg) is een echte kunstenaar in het maken van handgemaakte Native American fluiten. Deze fluiten, gebaseerd op de authentieke fluiten, zijn een magische en fantastische manier om emoties en gevoelens uit te drukken. Eenvoudig te bespelen, maar met een prachtige klank.


De fluiten van High Spirits zijn met de hand gemaakt én uit één stuk.
De aanschaf van een High Spirits fluit is een waardevolle investering waar je lang plezier van hebt. Elke fluit wordt geleverd met een instructieboekje en cd.

 

Indiaanse fluiten in diverse grondtonen

We hebben in de winkel een assortiment fluiten in verschillende grondtonen (bijvoorbeeld D, A, E, F#, G), strak of met turkoois inleg en in enkele of in dubbele uitvoering (drone).


In onze webwinkel vindt je de fluiten die we op voorraad hebben, inclusief afbeeldingen en eigenschappen.

 

Naast de fluiten, hebben we natuurlijk ook accessoires als fluitenstandaards en fluitentassen. Andere indiaanse muziekinstrumenten zoals traditionele indian rattles en drums vindt je op de pagina Drums en slaginstrumenten.

 

Webwinkel

In onze webwinkel vindt je een groot gedeelte van ons assortiment. Perfect om eens rustig rond te snuffelen of om je keuze te maken als je wat verder van Eindhoven af woont of om andere redenen niet kunt komen.