Een Koshi, Shanti en Zaphir windgong (of wind chime) geeft vrede, vreugde en harmonie in je hart

Een windgong zorgt voor rust. Door de nauwkeurig afgestemde klankelementen ontstaat een spel van heldere boventoonrijke tonen. De boventonen gaan geleidelijk overheersen en worden zo de grondtoon, waardoor een opeenvolgende toonvolgorde ontstaat. De windgong (soms ook windmobiel, windorgel of wind chime genoemd) wordt vaak gebruikt bij muzikale ondersteuning zoals meditatie, healing en relaxing.
Door het mooie spel van de gong kom je tot jezelf. Ook zorgt het er voor om negatieve energie op afstand te houden.

 

Shanti gong

De eerste versie handgemaakte windgong was bekend onder de naam Shanti gong, een naam die nu nog vaak gebruikt wordt om alle soorten windgong mee aan te duiden. Na ruim 20 jaar werd eind 2009 de productie van deze gong onder deze naam gestaakt en zijn de makers ieder hun eigen weg gegaan.

 

Zaphir windgong

De productie van de Shanti gong wordt nu voortgezet onder de naam Zaphir gong. Het is een authentiek muzikaal instrument, gemaakt volgens het originele ontwerp en van hoge kwaliteit. Er zijn gongs in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar: 5 verschillende toonakkoorden en 20 kleuren. De snaren zijn heel precies gestemd op de diverse toonhoogtes. En de kristallen klepel zorgt voor prachtig klinkende zuivere akkoorden en boventonen. Deze gongs worden met de hand gemaakt in de Franse Pyreneeën.

 

Koshi gong

De ontwerper van de voormalige Shanti windgongs heeft nu de Koshi ontworpen. De gong is van bamboe, zijdenkoord en kristal. Dankzij deze materialen is de klank dieper en rijker geworden, rijk aan boventonen. En, dankzij het gebruikte kristal, is de werking net zo sterk als die van de kristallen klankschalen. Ook deze instrumenten worden ambachtelijk vervaardigd aan de voet van de Pyreneeën.

 

Mooi assortiment windgongs in onze winkel in Eindhoven

Windgongs moet je horen. En je moet ervaren hoe het geluid past bij jouw eigen beleving. In onze gezellige winkel in Eindhoven hebben we een mooi assortiment windgongs, zowel van Zaphir als van Koshi, waaruit je jouw persoonlijke keuze kunt maken.


Ook in onze webwinkel vindt je een assortiment, handig als je wat verder van Eindhoven af woont of om een andere reden niet kunt komen.