Sieraden met symbolen uit het boeddhisme met o.a. Boeddha, Ohm (of Aum) of lotus, plus een mooie collectie malasnoeren

In het boeddhisme (en ook in het hindoeïsme) is het dragen van sieraden heel vanzelfsprekend en komt dan ook uitgebreid voor. Bijna altijd worden de sieraden in vorm van een snoer, ketting of armband gedragen. En natuurlijk heeft het dragen van sieraden een geestelijk doel. Soms beschermen ze tegen kwade geesten en kwade invloeden, soms hebben ze goede eigenschappen, zoals wijsheid, moed en mededogen. Maar ook worden sieraden gedragen om de drager te herinneren aan de intentie die is verbonden aan de symboliek achter het sieraad.

 

Vaak zijn de sieraden gemaakt van zilver of wit metaal, gecombineerd met edelstenen of natuurproducten. Diverse van de sieraden die we in onze winkel in Eindhoven verkopen hebben een religieuze betekenis, we vertellen je er uiteraard graag over.

 

Bij de sieraden kun je o.a.de volgende symbolen tegenkomen:

Boeddha (in de vorm van een amulet)

Boeddha zit dan vaak op een lotustroon in de zogenoemde Lotuszit (met de voetzolen omhoog en zijn handen, gevouwen in de schoot, met de handpalmen naar boven terwijl de duimen elkaar raken). Deze houding symboliseert opperste meditatie en volmaakte evenwicht. Of hij raakt met zijn rechter hand de aarde aan, om haar getuige te laten zijn van zijn verlichting.

 

Ohm (of Aum) teken

Het eerste teken van de bekende boeddhistische mantra 'Ohm mani padme hum', het bevat de totale leer van de Boeddha. Letterlijk betekent het 'Groet aan het juweel in de lotus '. Anders gezegd, we moeten binnen in onszelf kijken om de vrede van de Boeddha te vinden. Van de mantra wordt gezegd dat het zien dezelfde werking heeft als het uitspreken van de mantra.

 

Lotus

De lotus is het symbool van het boeddhisme. Het is het symbool van reinheid, omdat hij uit de modder groeit en toch zo prachtig blank blijft. De plant groeit in de modderige bodem (het menselijk bestaan), de acht bladeren symboliseren het achtvoudige pad van de moraal, de zuivere bloem de verlichting.

 

Daarnaast hebben we een mooie keuze in malasnoeren

De Japa Mala of Mala is een boeddhistisch gebedssnoer. Gewoonlijk is hij gemaakt van 108 kralen. Het aantal van 108 heeft een speciale religieuze betekenis binnen het boeddhisme (en het hindoeïsme). Volgens het Tibetaanse boeddhisme zijn er 108 menselijke zonden. En veel trappen van boeddhistische tempels hebben bijvoorbeeld 108 treden.


Het kralensnoer wordt hoofdzakelijk gebruikt om mantra's te tellen die gereciteerd worden (of gebeden, neerbuigingen, rondgangen etc.).
Mala's worden ook vaak als ketting gedragen om de energie bij je te houden.

 

Kom je keuze maken uit ons mooie assortiment betekenisvolle sieraden, we geven je graag goede raad welke sieraad bij jou past.


Ook in onze webwinkel vind je een mooi assortiment sieraden met boeddhistische symbolen, handig als je om welke reden niet naar de winkel kunt komen.