Zilveren Keltische sieraden, keuze uit Claddagh, Keltische knoop, Triskel, Triqueta, Labyrint, Keltisch kruis, Druïdenkruis

De geschiedenis van de Keltische sieraden gaat zeker zo'n 3000 jaar terug. De Kelten waren een los (en elkaar bestrijdend) verband van stammen die eeuwenlang grote gedeelte van Europa beheersten. Zij behoorden tot de vroegste volkeren die sieraden gebruikten én waarvan de ontwerpen ook vandaag-de-dag nog steeds gebruikt worden.

Ze maakten broches, armbanden, ringen, kettingen, medaillons en nog veel meer. Hun motieven zijn spiralen en verweven gedraaide patronen, tranen, klavertjes en prachtige knoopwerk ontwerpen. Keltische sieraden hebben een tijdloosheid die de eeuwen moeiteloos lijken te overleven. Misschien dat de zilveren Keltische sieraden daarom wel zo bijzonder aanspreken.

 

Bij de hedendaagse zilveren Keltische sieraden zoals je die in onze winkel in Eindhoven vindt, komen o.a. de volgende oude symbolen veelvuldig terug.

 

Claddagh

De claddagh ring is een traditionele Ierse vriendschapsring, bestaande uit een gekroond hart, dat door twee handen wordt vastgehouden. De kroon staal voor loyaliteit, het hart voor liefde en de handen voor vriendschap.

 

Keltische knoop

Deze knoop zonder begin en einde symboliseert de samenhang van de hele natuur, maar ook van de onvoorspelbaarheid van het lot en de mysteries van de natuur.

 

Triskel

De triskel is een oud symbool dat we in verschillende culturen tegenkomen. Bij de Kelten werd het door de Druïden benut om de energie van het leven te activeren. Het verleent de drager scheppende kracht.

 

Triqueta

Een triqueta is een Keltische knoop bestaande uit drie vervlochten halve cirkels. Soms met een cirkel er omheen, soms ook niet. Een triqueta staat voor eeuwigheid en vrouwelijke drie-eenheid. Ook symboliseert het de drievoudige godin.

 

Labyrint

Een labyrint heeft maar één gang (in tegenstelling tot een doolhof), men wordt vanzelf naar het eindpunt geleid. Een labyrint is het symbool voor het afleggen van de spirituele weg. Ook weerspiegelt het de levensweg. Steeds als men denkt het doel te bereiken blijkt het leven een andere richting te nemen.

 

Keltisch kruis

Het kruis is een oud symbool dat we natuurlijk in veel culturen tegenkomen. Het kruis staat voor de vier seizoenen, de vier windrichtingen, de vier elementen en de mannelijke energie. Het Keltisch kruis wordt vaak toegepast in een ring (die weer staat voor de aarde en de vrouwelijke energie).

 

Druïdenkruis

In de Keltische cultuur was de Druïde de spirituele leidsman van de stam. Het druïdenkruis schenkt de drager genezing, gezondheid en bekwaamheid.

 

Kom kiezen uit ons mooie assortiment zilveren Keltische sieraden, we geven je graag goede raad welke sieraad bij jou past (en vertellen je misschien ook nog wel een mooie Keltische legende).


Ook in onze webwinkel vind je een mooi assortiment zilveren Keltische sieraden, handig als je om welke reden niet naar de winkel kunt komen.