Zilveren sieraden uit Azië met o.a. Yogi man (Orang Maloe), Guanyin (Quan Yin), en Mitsu domo.

Binnen onze collectie zilveren sieraden nemen de sieraden uit Azië een bijzondere plaats in. Vanouds worden in Azië de mooiste zilveren sieraden gemaakt, vaak met symbolische voorstellingen. Bij de selectie van onze sieraden hechten we veel waarde aan kwaliteit en welzijn. Dus goede arbeidsomstandigheden, een eerlijk loon en een duurzame wijze van vervaardigen. Want als je sieraden draagt wil je niet alleen dat die er goed uit zien en de juiste uitstraling hebben, maar je wilt ook de zekerheid dat die op een eerlijke en respectvolle wijze zijn geproduceerd..

 

In onze winkel in Eindhoven hebben we een mooie collectie die de moeite waard is om te komen bekijken (en als je het juiste sieraad hebt gevonden, te kopen). We vertellen je graag over de herkomst en adviseren je over het zilveren sieraad dat het beste bij jou past.

 

Bij de sieraden uit Azië komen een paar symbolische thema's regelmatig voor, de verhalen daarachter geven de sieraden een extra dimensie.

 

Yogi man, Orang Maloe

Het verhaal van de orang maloe (Yogi Man) komt oorspronkelijk van Java. Het gaat over een man die zich zo erg schaamde over de mensheid dat hij een leven van meditatie in een introverte houding koos. Er wordt wel gezegd dat hij huilt om het leed van de wereld. Maar omdat hij vrede en geluk in zichzelf heeft ontdekt, kan hij diep in zijn hart gelukkig zijn. De Yogi man staat symbool voor nieuw leven, puurheid en reinheid, maar ook dat het leven in een cirkel verloopt.

 

Guanyin (Quan Yin)

De Godin van barmhartigheid. Zij geeft je advies hoe je problemen en beslissingen het hoofd kunt bieden. Ze geeft bescherming en verdiept je inzicht in de rol die de geest in leven speelt.

 

Mitsu domo

De drievoudige werveling zoals in de triskel komt in bijna alle culturen voor. Hoewel het vooral bekend is als Keltisch symbool, komt het ook in Azië voor, vooral in Japan.
De drie elkaar rakende cirkels stellen de loop van de zon aan de hemel voor : dag, schemering en nacht. Het is het symbool voor bescherming.

 

Gun jezelf een mooi en betekenisvol sieraad uit ons mooie assortiment, we geven je graag goede raad welke sieraad bij jou past.


Ook in onze webwinkel vind je een mooi assortiment sieraden uit Azië, handig als je om welke reden niet naar de winkel kunt komen