Zilveren sieraden met edelstenen of mineralen zoals bijvoorbeeld amethist, bergkristal, granaat, lapis lazuli, rookkwarts, maansteen, labradoriet, toermalijn en turkoois.

In onze inspirerende winkel in Eindhoven vindt je heel veel verschillende sieraden. Een flink gedeelte van dit assortiment bestaat uit zilveren sieraden met edelstenen en mineralen. Natuurlijk een grote collectie ringen in een grote verscheidenheid aan uitvoeringen, maar ook hangers en kettingen.


Je kunt deze sieraden natuurlijk kiezen omdat je ze mooi vindt (en dat is uiteraard geen slechte reden om een sieraad te kiezen), maar je kunt je bij de keuze voor een steen (edelsteen of mineraal) ook laten leiden door de positieve werking van de steen.

 

Edelstenen en mineralen en hun werking

De geneeskrachtige werking van edelstenen en mineralen is al eeuwenlang bij mensen bekend. Soorten als bergkristal, granaat en serpentijn werden bijvoorbeeld als amulet of zegel gedragen, vaak voorzien van inscripties of afbeeldingen. In latere eeuwen zijn daar andere stenen bij gekomen. Edelsteentherapie staat tegenwoordig weer volop in de belangstelling. Natuurlijk kan edelsteentherapie niet in de plaats komen van de reguliere geneeskunde en wij adviseren bij serieuze klachten dan ook altijd om een arts te raadplegen. Maar edelstenen en mineralen kunnen wel degelijk een ondersteunende rol spelen.

 

Laat je verrassen door de grote keuze in onze winkel, we geven je graag goede raad welke steen bij jou past en je kan ondersteunen.


Ook in onze webwinkel vind je een mooi assortiment sieraden met edelstenen en mineralen, handig als je om welke reden niet naar de winkel kunt komen

 

De eigenschappen van de diverse soorten edelstenen en mineralen

Amethist is meestal paars, soms groen. Het is een steen van reiniging, zuivering en rust.
De steen heeft een kalmerende werking en vermindert angst, woede, haatgevoelens en verdriet. Het helpt bij het verwerken van verlies en tegenslagen en het doorbreken van blokkades.

 

Aquamarijn is prachtig blauw. Aquamarijn bevordert de concentratie en helpt bij angst en neerslachtigheid. Het is een hele spirituele steen met een sterk kalmerende werking. Het maakt eerlijk, oprecht, tolerant, maar ook ontspannen en vrolijk. Het is een perfecte steen om te dragen als zaken afgerond moeten worden want het maakt je doelgericht en succesvol.

 

Barnsteen of amber heeft een warm gele kleur. Het is een krachtige reinigende steen die het negatieve omzet in het positieve en daardoor evenwicht brengt. Barnsteen bevordert een open en spontane houding en versterkt het vertrouwen in jezelf.

 

Bergkristal is kleurloos. Het is een steen van kracht, harmonisering en verlichting. Het helpt tegen stress en negatieve gedachten voor het inslapen. Maar daarnaast is bergkristal vooral een steen met enorme geneeskracht. De steen is een bron van en voor energie, de energie kan (afhankelijk van de situatie) zowel door de steen opgenomen worden als door de steen geschonken worden. Het beschermt je aura tegen straling, reinigt je chakra's en brengt ze in balans.

 

Citrien (geel) is een steen van vreugde, geluk en levensmoed. Het is een zonnige en verwarmende steen die helpt tegen stress, overbelasting, depressies, slecht concentratievermogen. Citrien maakt creatief en bevordert de zelfexpressie.

 

Granaat is rood tot roodbruin en is een steen van uithoudingsvermogen, geheugen en energie. Granaat geeft kracht en energie en is een prima steen voor crisissituaties en situaties waarbij je het leven even niet meer ziet zitten. Blokkades, remmingen, weerstanden en beperkende attitudes worden verminderd.

 

Labradoriet is een grijze of witte steen die bij polijsten oranje, rood, blauw of groen op kan lichten (afhankelijk van de insluitingen). Labradoriet is sterk beschermend voor de eigen aura, maakt creatief en activeert de fantasie. De steen neemt de angst weg, geeft doorzettingsvermogen en maakt je communicatief vaardig.

 

Lapis lazuli is een prachtig blauwe steen met een hele spirituele werking. Het bevordert spirituele kracht en spirituele vaardigheden en geeft innerlijke rust en vrede. De steen bevordert creativiteit, objectiviteit en helderheid van geest. Lapis lazuli heeft een positief effect op relaties. Wordt ook wel vriendschapssteen genoemd.

 

Maansteen is melkwit en heeft een sterke connectie met de maan en vrouwelijke energie. Het is een steen van kalmering, tevredenheid en dromen. Maansteen vergroot helderziendheid en bevordert dromen. Hij zorgt ervoor dat we dromen beter herinneren. Maansteen helpt tegen ontevredenheid en hebzucht en kalmeert emoties.

 

Onyx is een zwarte of zwartgroene steen. Onyx is een steen van kracht, steun en doorzettingsvermogen. Het kan helpen in belastende en stressvolle situaties. Onyx maakt standvastig en verantwoordelijk en stimuleert zelfverwezenlijking. Het is een prima steen voor mensen die makkelijk beïnvloed of afgeleid worden.

 

Peridoot is een groene steen die helpt om je los te maken van de negatieve invloeden van anderen. Het is een steen van bescherming, assertiviteit, zelfstandigheid en reiniging. Peridoot helpt om je eigen fouten te erkennen en ze vervolgens te corrigeren. Maar ook om gewetensproblemen, schuldgevoelens en opgekropte emoties los te laten.

 

Rookkwarts is een bruine steen van concentratie, intuïtie en nuchterheid. Rookkwarts helpt tegen somberheid en depressiviteit. De steen helpt ontspannen, loslaten en accepteren, weerstand bieden tegen stressvolle invloeden en zorgt voor geestelijke (veer)kracht. Rookkwarts stimuleert een nuchtere, positieve houding en bevordert de concentratie.

 

Rozenkwarts is roze. Het is een steen van liefde en vergeving. Rozenkwarts helpt tegen heimwee, bevordert de geestelijke groei. De steen heeft een kalmerende en bedarende invloed op het hart. Rozenkwarts trekt evenwichtige relaties aan en bevordert ook eigenliefde en zelfacceptatie. De steen maakt je ontvankelijk voor alle soorten schoonheid en stimuleert creativiteit en fantasie.

 

Toermalijn is zwart maar kan ook roze of groen zijn. Het is een steen van concentratie, harmonisering, stabiliteit en gevoel. Toermalijn heeft een reinigende en beschermende werking. De steen brengt balans in lichaam en geest en zet negatieve energie en gedachtes om in positieve.

 

Turkoois is blauwgroen (met insluitingen in andere kleuren). Het is een steen van zuivering, bescherming en geneeskracht. Turkoois kan kalmerend werken en voor innerlijke rust zorgen maar is daarnaast ook vitaliserend bij uitputting. Turkoois geeft je het inzicht dat je verantwoordelijk bent voor je eigen geluk en gaat hiermee een slachtofferrol en zelfdestructief gedrag tegen.

 

Natuurlijk adviseren we je graag welke steen specifiek bij jou past en jou het beste help voor jouw eigen gekozen pad. Vanuit onze kennis, maar vooral vanuit ons hart bekijken we, samen met jou, welke steen jij kiest (maar misschien moeten we wel zeggen: welke steen jou kiest).