Handgemaakte zilveren sieraden van de Noord-Amerikaanse indianen zoals Navajo, Hopi en Zuni

Binnen onze collectie zilveren sieraden nemen de sieraden van de Noord-Amerikaanse indianen een bijzondere plaats in. Alle sieraden zijn handgemaakt uit de hoogste kwaliteit sterling zilver (925). Maar daarnaast hechten we er ook bijzonder aan dat sieraden zoveel mogelijk volgens het Fair Trade principe geproduceerd zijn. Vanaf het begin staat onze winkel in Eindhoven in de omgeving bekend als ‘de Indianenwinkel’. Vanuit onze persoonlijke betrokkenheid en interesse hebben wij een bijzondere affiniteit met de Native Americans, de ‘indianen’ van Noord-Amerika.


In onze winkel vind je dan ook een groot aantal indiaanse artikelen, zoals smudgekruiden en toebehorenmuziekinstrumentenkleding en dus ook zilveren sieraden.

 

Onze zilveren indiaanse sieraden komen voornamelijk van de volkeren in het zuidwesten van de USA en uit Mexico, zoals de Navajo, Hopi (overlay)en Zuni (inlay).


De sieraden zijn van hoogwaardig zilver gemaakt en ingelegd met echte stenen, waaronder het voor de indianen zo belangrijke turkoois. Turkoois uit de USA wordt gerekend tot het beste van de wereld en blijft altijd mooi, toch raden we aan om je sieraden af te doen wanneer je gaat douchen of anderszins in aanraking komt met water. Alle sieraden zijn hand gemaakt.

 

In onze collectie vind je o.a. armbanden, halskettingen en hangers.

 

Turkoois wordt al eeuwenlang gedragen door de indianen van Noord Amerika. Zij zijn er van overtuigd dat turkoois de macht heeft om iets of iemand aantrekkelijker te maken voor anderen in deze wereld (of in een andere wereld). Ze geloofden dat de kleur van deze stenen, de kleur van de lucht, een directe verbinding konden bewerkstelligen tussen de lucht en de meren. Soms worden er complete hoofdtooien van gedragen bij stamfeesten. De Navajo-indianen (maar ook bijvoorbeeld de Zuni) verwerken turkoois nog steeds in hun prachtige zilveren sieraden.

 

In onze winkel in Eindhoven kun je het hele assortiment zien en passen. Kom vrijblijvend kijken welk indiaans sieraad bij jou past.

 

Ook in onze webwinkel vind je een mooi assortiment indiaanse sieraden, handig als je om welke reden niet naar de winkel kunt komen