Aromavernevelaars, aromaverdampers en aromabranders voor aromatherapie

Geurige essentiële (of etherische) oliën worden veel toegepast in de aromatherapie. Om de weldadige geuren goed los te laten komen, is het noodzakelijk dat de olie, gemengd met water, verneveld of verdampt wordt.
Er zijn een paar verschillende technieken, ieder met hun eigen voordelen. We adviseren je graag over de aanschaf van de juiste vernevelaar, verdamper of brander.

 

Aromavernevelaar (of etherische olieverdamper)

De aromavernevelaar (ook wel etherische olieverdampers genoemd) werkt niet met warmte, daardoor kun je het apparaat ook zonder toezicht gebruiken, zelfs in de slaap- of kinderkamer. De vernevelaar heeft een waterreservoir, waar je een paar druppels olie aan het water toevoegt. De vernevelaar gebruikt ultrasone principes en vernevelt het water-olie-mengsel op atomisch niveau in de lucht.


Het verbetert de atmosfeer binnenshuis door gebruik te maken van nieuwe luchtzuiverings technieken zoals een nano zilver filter. Dit zorgt ervoor dat de actieve ingrediënten van essentiële oliën compleet worden ontladen om zodoende hun beste aromatherapeutische eigenschappen prijs te geven aan de lucht. Omdat geen warmte wordt gebruikt, blijven de microdeeltjes langer hangen dan bij verhitting.

 

Aromabrander

Aromabranders hebben we in verschillende uitvoeringen, zodat er altijd een brander is die bij de sfeer in je huis past. De aromabranders hebben een schaaltje bovenin waarin je water met essentiële olie doet. Door middel van een waxinelichtje wordt het mengsel verwarmd en verspreidt zo de geur.

 

Aromasteentje of geursteen

Een aromasteentje of geursteentje is geen brander. Dit is een klein poreus steentje met daarin een kuiltje. Dit kuiltje vul je met een paar druppels olie (hier geen water gebruiken). De olie wordt door de poreusheid van de steen opgenomen in het blokje, waarna de geur langzaam afgegeven wordt. Een aromasteentje is geschikt voor plaatsen waar het veiliger is om niet met een waxinelichtje te werken of waar je geen stopcontact voor handen hebt.

 

We hebben in onze winkel in Eindhoven een mooie collectie aromavernevelaars, aromabranders en aromasteentjes. Afhankelijk van je toepassing en persoonlijke voorkeur kies je de vernevelaar of brander die het beste bij je past. We vertellen je er graag meer over en geven je uiteraard van harte advies.


En ook in onze webwinkel vindt je een ruime keuze aromavernevelaars, aromabranders en aromasteentjes.