Diverse voorwerpen van Native American zoals traditionele indiaanse sieraden, ceremoniële artikelen en bijvoorbeeld Moeder Aarde kaarten.

Al vrijwel meteen na de opening van onze winkel in Eindhoven in 1997, stonden we bekend als 'de indianenwinkel'. Zeker in de begintijd lag in het assortiment de nadruk op artikelen van de indiaanse volken uit Noord-Amerika. In de loop der jaren is het assortiment enorm uitgebreid, maar toch hebben de indiaanse voorwerpen nog een speciale plaats in ons hart.

 

In onze sfeervolle winkel vindt je, naast een assortiment muziekinstrumenten en muziek en een collectie The Mountain T-shirts natuurlijk nog tal van andere mooie artikelen die afkomstig zijn van de Native American.

 

Traditionele indiaanse sieraden

Onze zilveren indiaanse sieraden komen voornamelijk van de volkeren in het zuidwesten van de USA en uit Mexico, zoals de Navajo, Hopi (overlay)en Zuni (inlay).
De sieraden zijn van hoogwaardig zilver gemaakt en ingelegd met echte stenen, waaronder het voor de indianen zo belangrijke turkoois. Turkoois uit de USA wordt gerekend tot het beste van de wereld en blijft altijd mooi. Alle sieraden zijn hand gemaakt.
In onze collectie vind je o.a. armbanden, halskettingen en hangers.
Een overzicht van onze traditionele indiaanse sieraden vindt je hier.

 

Ceremoniële artikelen

In het leven van de indianen namen (en nemen) ceremonies een belangrijke plaats in en uiteraard horen daar diverse gebruiksvoorwerpen bij. Voorwerpen die met liefde en met veel gevoel voor symboliek gemaakt zijn. Voorwerpen waar de eeuwenoude tradities in verwerkt zijn. We hebben in onze winkel regelmatig een mooi assortiment, dat maakt het ook wel verrassend om te komen kijken). Meestal vindt je de volgende artikelen in een aantal varianten:

  • Originele dreamcatchers (dromenvangers)
  • Medicijnwielen
  • Medicijnzakjes
  • Vredespijpen
  • Tomahawks
  • Talking & praying sticks
  • Huwelijksvazen

Moeder Aarde kaarten van Jamie Sams

Op de Moeder Aarde kaarten van kunstenares Jamie Sams staat de oude Indiaanse cultuur centraal. Volgens de spirituele traditie van de Native American herstelt het medicijn het verbroken contact tussen de mens en de levende natuur. De harmonie die dan ontstaat zorgt voor een genezende werking, zowel fysiek als mentaal.


De 44 schitterend geïllustreerde kaarten, elk met hun eigen symbool en betekenis, kunnen dagelijks worden gelegd. De specifieke figuren maken de weg vrij voor het uitbreiden van innerlijke kennis. In combinatie met de tekst van het boek, die de verschillende manieren van interpreteren en voorspellen uitlegt, vormen de kaarten een belangrijk hulpmiddel bij het versterken van het zelfbewustzijn en voor innerlijke groei.
Meer kaarten vindt je op de pagina over spirituele kaarten.

 

Een selectie van ons programma van de Native American vindt je op diverse plaatsen in de webwinkel, vooral handig als je wat ver van Eindhoven af woont of om een andere reden niet naar onze winkel kunt komen.
Natuurlijk kunt je ook direct naar de verschillende webwinkelpagina's gaan:
Traditionele indiaanse sieraden
Ceremoniële artikelen
Spirituele kaarten (waaronder Moeder Aarde kaarten)