Lampen, zoals zoutlampen (of halietlampen) en selenietlampen. Plus diverse sfeerlichten.

We hebben in onze winkel diverse lampen die een gunstige uitwerking hebben op jouzelf en je omgeving. Lampen die de ruimte en de lucht zuiveren of die, door hun vibratie, je helpen bij meditatie en je spiritueel inzicht verruimen. Kom kijken in onze winkel en ervaar zelf welke lamp het beste aansluit bij jouw wereld.

 

Zoutlampen (of halietlampen)

Een zoutlamp (of halietlamp) is vervaardigd uit een grote zoutkristal (haliet), afkomstig uit de wereldberoemde zoutmijnen van Wieliczka, Polen of Mianwali, Pakistan en voorzien van verlichting. Deze zoutkristallen, die tussen de 200-600 miljoen jaar oud zijn, worden gedolven op een diepte van ruim 250 meter en zijn handmatig uitgehouwen om hun natuurlijke vorm te behouden.


Een zoutlamp werkt zeer vitaliserend. De lamp geeft, afhankelijk van de structuur van het mineraal, een warm oranje/apricot tot roodviolet licht af en de warmte van het gloeilampje maakt negatieve ionen vrij waardoor de atmosfeer in woonruimte, slaapruimte of kantoor verbetert. Hoe wij ons voelen hangt immers sterk af van de positieve en negatieve ionen in de lucht. Een teveel aan positieve ionen (o.a. door beeldschermen, sigarettenrook, elektrische apparatuur) kan lusteloosheid en depressiviteit tot gevolg hebben.

Door te zorgen voor meer negatieve ionen kan dit effect tegengegaan worden. Op natuurlijke wijze treedt dit bijvoorbeeld op aan zee en na een onweersbui. Ook zoutkristallen zorgen voor dit effect. Afhankelijk van de grootte van de lamp en de warmte van de lichtbron, kan een zoutlamp een belangrijke bijdrage leveren aan het herstellen van het ionen-evenwicht.

 

Selenietlampen

Seleniet is een spirituele steen die uitermate geschikt is om tijdens meditaties te gebruiken. Het is bij uitstek een steen om contact te maken met Engelen en hun energie, vooral door de hoge vibratie die deze steen uitzend. Seleniet (afkomstig uit Marokko) is genoemd naar de Griekse maangodin Selene en wordt ook wel de Engelensteen genoemd.
Een selenietlamp geeft een mooi zacht wit licht en zorgt voor balans, rust en vrede in lichaam en geest.


Seleniet mag je nooit met water reinigen. De steen lost op als ze in contact komt met water. Seleniet reinigt zichzelf.

 

Diverse sfeerlichten

We hebben in onze winkel ook een mooi assortiment sfeerlichten zoals:

  • Klokvormige porseleinen sfeerlichten (voor waxinelichtjes) met Boeddha, chakra, cherubijn, etc.
  • Multicolor glazen sfeerlichten, zowel staand als hangend.

 

Wij ontmoeten je graag in onze winkel in Eindhoven om je kennis te laten maken met het assortiment. Kom gerust kijken, we hebben alle tijd en ruimte voor je.

 

Ook in onze webwinkel hebben we een selectie uit de collectie opgenomen, ideaal voor als je niet naar de winkel kunt komen omdat je te ver weg woont of anderszins niet kunt.