Nieuwetijd winkel beelden met diverse Boeddhabeelden en andere boeddhistische beelden.

Onze inspirerende winkel in Eindhoven noemen we zelf graag een nieuwetijd winkel. Het begrip nieuwetijd heeft voor ons een tweeledige lading. Als je het in het grote geheel ziet duidt nieuwetijd voor ons op een nieuwe wereldorde waar begrippen als Fair Trade, duurzaamheid, respect voor je medemens en voor je omgeving en mededogen mee verbonden zijn. Op het persoonlijke vlak heeft het te maken met persoonlijke groei en geestelijke ontwikkeling.

 

Beide aspecten proberen we in onze winkel gestalte te laten krijgen. We trachten zoveel mogelijk Fair Trade producten te kiezen, we letten op een duurzame productie en respectvolle artikelen hebben duidelijk onze voorkeur. Maar daarnaast kijken we ook heel sterk of de artikelen bij kunnen dragen aan de groei en ontwikkeling van onze klanten. Zoals bijvoorbeeld met beelden.

 

Beelden zoals Boeddhabeelden, Yogiman (orang malu), lachende Boeddha, Guanyin (Kwan Yin) of Avalokiteshvara en Tara

Ook al is het boeddhisme officieel geen godsdienst, toch hebben mensen het altijd al zinvol en troostend gevonden om zich met hun gebeden en aandacht tot een beeltenis te richten. Naast de afbeelding van de Boeddha in verschillende gedaanten, zijn er in de loop der eeuwen (en onder invloed van de geïncorporeerde religies) nog tal van beeltenissen bij gekomen.


In onze nieuwetijd winkel in Eindhoven hebben we een mooie collectie boeddhistische beelden in verschillende materialen en in diverse variaties. De boeddhistische beelden zijn meer dan zo maar een mooie decoratie. Dus ook als je geen boeddhist bent, zul je de kracht en de positieve uitstraling van de beelden ervaren.

 

Boeddhabeelden

Allereerst natuurlijk Boeddhabeelden in diverse uitvoeringen en materialen.
We hebben Boeddhabeelden in verschillende zithoudingen, Zen Boeddha's en daarnaast Boeddhahoofden.
Een van de karakteristieken van Boeddhabeelden en van andere boeddhistische figuren, is de houding van de handen, de mudra. Iedere mudra heeft zijn eigen betekenis. Meer info over die verschillende betekenissen vindt je hier.

 

Vaak wordt beweerd dat je voor jezelf geen Boeddha mag kopen, omdat dit anders ongeluk zou brengen. Het verhaal ligt wat genuanceerder. Binnen de Thaise traditie is het inderdaad zo dat zij alleen Boeddha's mogen schenken of ontvangen. De Chinezen kopen zelf wel beelden. Volgens een oude Chinese traditie kregen arme mensen, die ernstig ziek waren, van rijke mensen een Boeddhabeeld dat beterschap moest brengen. Als men weer beter werd, moest het Boeddhabeeld weer teruggeven worden.
Maar natuurlijk kan iedereen voor zichzelf een Boeddha kopen, mits de intentie goed is en het beeld met respect en eerbied behandeld wordt.

 

Andere boeddhistische beelden

Yogiman (orang malu)
Yogiman (van oorsprong uit Indonesië en India) is een in zichzelf gekeerde, mediterende man. Hij wordt ook wel de 'Weeping Buddha' genoemd, Boeddha die huilt om het leed van de wereld. Maar hij heeft vrede met zichzelf gevonden, in zijn hart is hij gelukkig.

 

Lachende Boeddha (of dikke Boeddha)
Ook wel "dikbuik Boeddha" genoemd. Het is een Chinese wijsgeer die Pu-Tai-Ho-Shang heet. Een lachende Boeddha staat voor geluk, blijheid, succes, welvaart en voorspoed. Men gelooft dat het meer geluk brengt als je af en toe over de dikke buik van Boeddha wrijft.

 

Guanyin en Avalokiteshvara
Guanyin is de meest populaire boeddhistische bodhisattva in China (in Tibet Avalokiteshvara genoemd). Vaak gekleed in een wit gewaad en ook wel 'de bodhisattva die alles op de wereld ziet' of 'Godin van de Genade' genoemd. Op de verjaardag van Guanyin lossen mensen hun gelofte in, doen boete of bidden om voorspoed.

Avalokiteshvara (of Chenrezig en in China Guanyin genaamd) is een van de belangrijkste bodhisattva's in het Tibetaanse boeddhisme. Avalokitesvara is de bodhisattva die de compassie van alle Boeddha's belichaamt en waarschijnlijk de bodhisattva die onder boeddhisten het breedst wordt gerespecteerd.

 

Tara
Tara is een andere geliefde en belangrijke bodhisattva's in het Tibetaans boeddhisme. Tara 'komt' in twee vormen voor. De ene is Tara in haar groene vorm, de actieve kracht van mededogen. De andere is Tara in haar witte vorm, het moederlijk aspect van mededogen.
De naam Tara betekent 'zij die bevrijdt'. Ze wordt daarom ook wel Tara de bevrijdster genoemd.

 

In onze nieuwetijd winkel in Eindhoven vindt je een uitgebreid assortiment boeddhistische beelden dat ook regelmatig vernieuwd en uitgebreid wordt. Omdat we zelf een grote affiniteit met boeddhisme hebben, kunnen wij je prima adviseren bij je keuze voor een van de beelden. We wisselen graag met je van gedachten.

 

Ook in onze webwinkel hebben we een mooie collectie opgenomen, ideaal voor als je niet naar de winkel kunt komen omdat je te ver weg woont of anderszins niet kunt.