Tarotkaarten, tarotdecks, Osho Zen Tarot in onze tarotwinkel. Daarnaast ook Madame Lenormand waarzegkaarten.  

We hebben in onze winkel een interessante collectie kaarten die je kunnen helpen bij de ontwikkeling van je persoonlijk leven. Omdat die ontwikkeling er voor iedereen anders uitziet en ieder zijn of haar eigen weg moet gaan, zal de keuze ook heel persoonlijk zijn. We begeleiden je graag bij de keuze uit ons aanbod tarotkaarten.

 

De oorsprong van de tarot is met mysterie omgeven, al doen verschillende verhalen over de herkomst de ronde. In de dertiende eeuw duikt het tarot kaartspel voor het eerst op in Europa. De tarotkaarten zijn, met hun sterke symboliek, zeer geschikt om als waarzegkaarten te gebruiken.


De tarot bestaat uit 78 kaarten. De 22 kaarten van de grote Arcana vormen het hart van de tarot. Zij vertegenwoordigen de grote thema's in het leven. Daarnaast zijn er nog 56 kaarten van de kleine Arcana. Die staan voor de gebeurtenissen van alledag.

 

Tarotdecks

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende tarotdecks in omloop. Al die tarotkaarten geven op hun eigen manier invulling aan de symboliek en betekenis die aan de tarot wordt toegekend. De meeste van die tarotdecks zijn geïnspireerd door de twee bekendste kaartendecks: de Rider-Waite tarot en de Crowley-tarot die door de bekende occultist Aleister Crowley bedacht is. We hebben in onze tarotwinkel in Eindhoven een mooie collectie. Je vindt er o.a. de volgende tarotdecks: Rider Waite, Osho Zen, Crowley, etc.

 

Osho Zen Tarot

Een tarotdeck dat helemaal afwijkt van alle andere decks, is de Osho Zen Tarot. Dit tarotdeck is gebaseerd op gedachten, uitspraken en ideeën van de Indiase goeroe Osho, vroeger bekend als Bhagwan.
De Osho Zen Tarot lijkt nauwelijks op de traditionele tarotdecks. Zo hebben de kaarten bijvoorbeeld een volkomen andere betekenis. Daarnaast kent de Zen Tarot in totaal 79, in plaats van 78 kaarten. 'De Meester', met daarop een afbeelding van Osho, is aan het deck toegevoegd. Wel is vastgehouden aan de indeling tussen grote en kleine Arcana.

 

Madame Lenormand kaarten

De ogenschijnlijk eenvoudige kaarten van Madame Lenormand zijn over de gehele wereld een begrip. De 36 waarzegkaarten zijn geënt op de gewone speelkaarten. Marie Anne Lenormand was een Française die onder de naam 'Madame Lenormand' aan het begin van de negentiende eeuw bekendheid verwierf door via kaarten de toekomst te voorspellen (vaak ook aan vooraanstaande personen).
Haar kaarten worden nog altijd veel gebruikt.

 

Daarnaast hebben we ook een mooie collectie inzichtkaarten en orakelkaarten plus een assortiment spirituele kaarten.

 

We maken je, bij een bezoek aan onze winkel in Eindhoven, graag wegwijs in deze fascinerende wereld. Vanuit onze eigen kennis en ervaring adviseren we je graag bij jouw keuze. Je bent van harte en welgemeend welkom.

 

Ook in onze webwinkel hebben we kleine selectie uit de collectie opgenomen, ideaal voor als je niet naar de winkel kunt komen omdat je te ver weg woont of anderszins niet kunt.