Algemene voorwaarden

Definitie

Onder de afnemer wordt verstaan de natuurlijke persoon of rechtspersoon die aan Earth Spirits opdracht geeft tot het leveren van goederen.

 

Toepasselijkheid

Earth Spirits is ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel te Eindhoven onder het nummer 17099996. Earth Spirits stelt afnemers via haar website in de gelegenheid haar producten te bestellen.
Earth Spirits behoudt het recht voor om deze Algemene Voorwaarden en de inhoud van haar website te wijzigen.
Het accepteren van een aanbieding dan wel het bestellen van producten houdt in dat de afnemer de toepasselijkheid van de algemene voorwaarden aanvaardt.

 

Overeenkomst / aanbiedingen

De overeenkomst tussen de afnemer en Earth Spirits komt tot stand op het moment dat de afnemer:

 • een bestelling heeft geplaatst via de website Earth Spirits door het volledig en correct invullen van het daarvoor bestemde bestelformulier,
 • kennis heeft genomen van de Algemene Voorwaarden van Earth Spirits en vervolgens het bestelformulier heeft verzonden,
 • van Earth Spirits een bevestiging per e-mail heeft ontvangen met daarin aangegeven de bestelling,
 • het volledige factuurbedrag, inclusief verzendkosten en eventuele kosten voor verzekering, heeft betaald via iDEAL (alleen voor Nederland), PayPal (Nederland en overige landen), MisterCash (Belgie) of middels Vooruitbetalen overgemaakt op de girorekening van Earth Spirits.

Alle aanbiedingen van Earth Spirits zijn vrijblijvend en Earth Spirits behoudt zich uitdrukkelijk het recht voor om de prijzen te wijzigen, in het bijzonder wanneer dit op grond van wettelijke voorschriften noodzakelijk is.

 

Levering

 • Minimale afname, om tot verzending van goederen over te gaan, is € 10,- exclusief verzendkosten en eventuele kosten voor verzekering.
 • De levering van de bestelde producten vindt plaats onder voorbehoud van het aanwezig zijn van de juiste producten. Mochten bepaalde producten niet meer leverbaar zijn dan ontvangt de afnemer daarover van Earth Spirits bericht.
 • Earth Spirits tracht de bestelde producten te leveren binnen een termijn van 3-7 werkdagen, maar maximaal 30 werkdagen, na ontvangst van het volledige factuurbedrag via een iDEAL, PayPal of MisterCash betaling of door Vooruitbetaling middels overmaking van het verschuldigde bedrag op haar girorekening, o.v.v. klantomschrijving en ordernummer. Indien deze termijn langer is krijgt u terstond van ons per e-mail daarover bericht. In die e-mail treft u informatie aan over de reden en de vermoedelijke lengte van de vertraging. Als u langer dan 30 dagen moet wachten op het bestelde artikel, dan heeft u de mogelijkheid de overeenkomst kosteloos te verbreken. Eventuele gedane betalingen worden in dat geval zo spoedig mogelijk, maar binnen maximaal 30 dagen na de kennisgeving aan u terugbetaald.
 • Indien het factuurbedrag niet binnen 3 werkdagen is bijgeschreven op de bankrekening van Earth Spirits, IBAN: NL96INGB0007665657, BIC: INGBNL2A, o.v.v. klantomschrijving en ordernummer, komt de bestelling zonder tegenbericht automatisch te vervallen.
 • De levering van de bestelde producten vindt plaats op het door de afnemer opgegeven bezorgadres.

 

Betaling / prijzen

 • De vermelde prijzen van alle aangeboden producten zijn in euro's.
 • Volledige betaling geschiedt vooraf, door een iDEAL, PayPal of MisterCash betaling of door directe overmaking van het volledige factuurbedrag op bankrekening IBAN: NL96INGB0007665657, BIC: INGBNL2A, t.n.v. Earth Spirits, o.v.v. klantomschrijving en ordernummer.
 • De overeengekomen prijs voor boeken en thee is inclusief 9% BTW. Overige producten zijn inclusief 21% BTW.
 • De kosten van brievenbuspakjes is binnen Nederland standaard € 4,50; voor pakketten binnen Nederland bedragen de verzendkosten (afhankelijk van het gewicht en de afmetingen) € 7,25 tot € 13,50. Voor het buitenland worden de daadwerkelijke verzendkosten tijdens het bestelproces berekend en getoond voordat u daadwerkelijk de bestelling plaatst.
 • Bovenstaande verzendkosten zijn voor standaard verzendingen. Extra wensen (zoals bijvoorbeeld verzekering) kunt u tijdens het bestelproces aangeven, de extra kosten worden dan meteen zichtbaar.
 • Indien de prijzen voor producten stijgen tussen acceptatie en levering geldt de prijs van het moment van acceptatie.


Retourrecht

 • U kunt gebruik maken van het wettelijke retourrecht (herroepingsrecht) binnen 14 werkdagen na ontvangst, mits onbeschadigd, voldoende gefrankeerd en in originele of vergelijkbare verpakking. CD's, DVD's, CD-ROMs, tarotsets en orakelkaarten kunnen na verbreking van de verzegeling niet meer worden geretourneerd. Sieraden en kleding worden niet geruild.
 • Retourzendingen moeten altijd eerst schriftelijk worden gemeld en schriftelijk worden bevestigd.
 • Wanneer goederen in originele staat verkeren en samen met de originele factuur zijn geretourneerd, zal het aankoopbedrag, exclusief verzendkosten en eventuele kosten voor verzekering, binnen 14 dagen worden gecrediteerd.
 • Verzendkosten worden niet in rekening gebracht bij een fout onzerzijds.
 • Ongefrankeerde retourzendingen worden altijd geweigerd.

 

Privacybeleid

Uw persoonlijke gegevens worden uitsluitend gebruikt voor een goede afhandeling van uw bestelling en voor de administratie van Earth Spirits. Deze gegevens zullen op geen enkele wijze aan derden ter beschikking worden gesteld. Zie voor een uitgebreide omschrijving van ons privacybeleid de pagina Privacy.